Ring oss på 019 - 57 35 00 eller skriv ett mail Kontakta oss nu!

Om oss


Året var 1958 när Erling Mathisen, grundaren av Mathisens Skofabrik, bestämde sig för att starta egen skotillverkning efter att tidigare ha arbetat på skofabrik i Kumla.

De första skorna gjorde han för hand hemma i sitt garage. Det var enklare sandaler med träbotten och spännen av skinn i olika färger. Med åren växte verksamheten och 1969 flyttade vi in i de lokaler vi finns i idag. Fabriken är belägen i det lilla samhället Åbytorp, 2 km utanför den gamla skostaden Kumla.

Varumärket Brasko har funnits sedan 1990-talet och ägs av AB Mathisens Skofabrik. Företaget drivs idag av en tredje generation Mathisen och säljer arbetsskor och skyddsskor till hela Norden. Brasko står för svensk kvalité, komfort och säkerhet. Alla Brasko-skor är i grunden arbetsskor, framtagna för att underlätta en lång arbetsdag. Alla skor tillverkas i fabriken i Kumla och Brasko är därmed ett av få skovarumärken som kan kalla sina skor svensktillverkade.

Brasko står för trygghet, kvalité och hög komfort. Våra produkter är något att investera i för din verksamhet och dina fötter!